Incendiu de proporţii în Iaşi, lângă Spitalul de Recuperare. Focul a izbucnit la o sală de fitness

Alertă la Iași după ce un incendiu puternic a pornit lângă spitalul de Recuperare. Focul a izbucbit la o sală de fitness însă întreaga clădire a fost cuprinsă de flăcările uriașe. Mai multe mașini parcate în fața clădirii au fost afectate.

30 dec. 2022, 16:20
Incendiu de proporţii în Iaşi, lângă Spitalul de Recuperare. Focul a izbucnit la o sală de fitness

Incendiu de proporţii la Iaşi. Focul a izbucnit, vineri, la o sală de fitness din municipiul Iaşi, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările care se manifestă pe circa 500 de metri pătraţi. Douăzeci de persoane au fost evacuate de la etajele superioare ale clădirii.

”Întâi s-a simţit fumul, apoi a avut loc o explozie puternică, undeva la parter sau la etajul unu. Flăcările s-au extins într-o fracţiune de secundă. Am coborât cu toţii pe scări, nu se putea lua liftul. Am ajuns cu toţii bine la parter. Am ieşit din clădire, ne-am ajutat între noi, pentru că mai erau persoane cu nişte bagaje. Lumea a reacţionat în general bine, cred că erau 30-40 de oameni în clădire, au ieşit toţi”, a povestit un tânăr martor la incendiu, pentru news.ro.

Citeşte şi: Incendiu în Giuleşti. Ard mai multe vagoane ale unor trenuri în – VIDEO

Trei persoane au primit îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică, doar una dintre ele fiind transportată la spital.

„Au fost autoevacuate aproximativ 20 persoane, nu necesită îngrijiri medicale. Momentan au fost asistate 3 persoane, 2 au refuzat transportul la Spital, ambele atac de panică, iar una a fost transportată la spital cu puseu de hipertensiune arterială, atac de panică”, a declarat  Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD, Spitalul Sf. Spiridon Iași, pentru bzi.ro.

Citeşte şi: Incendiu de proporții la o hală din parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca. Pompierii intervin de urgență la fața locului

Reprezentanţii ISU Iaşi au precizat că incendiul a fost lichidat, dar se verifică fiecare încăpere din complex, pentru a stinge orice focar şi pentru a inventaria pagubele produse în urma incendiului.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Martori de la fața locului citaţi de BZI spun că deși apelul la 112 a fost făcut imediat ce a izbucnit incendiul la clădirea unde funcționează o sală de sport, o vulcanizare și lipită de această clădire este un bloc de locuințe, echipajele ISU au venit cu întârziere. Astfel, apelul a fost făcut la 12:50 iar martorii spun că echipajele au ajuns după 25 de minute, când jumătate de clădire era cuprinsă de flăcări puternice.