INCENDIU de proporţii în Slatina. O fabrică de vopseluri a luat foc VIDEO

Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina. Au ars acoperişurile a trei clădiri, o anexă şi un garaj. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

13 aug. 2013, 05:21
INCENDIU de proporţii în Slatina. O fabrică de vopseluri a luat foc VIDEO

În incendiul izbucnit la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina au ars un acoperiş pe o suprafaţă de 700 metri pătraţi, un garaj şi o magazie depozit cu butoaie goale, potrivit Agerpres. Nu mai este pericol de explozie a solvenţilor folosiţi la fabricarea vopselurilor, pentru că întreaga cantitate de solvenţi a fost scoasă din clădiri şi flăcările au fost stinse.

„Pericolul de explozie a fost pentru că exista riscul să ajungă flăcările la butoaiele cu solvenţi din depozitul central. De aceea pompierii şi-au concentrat acţiunile pentru stingerea incendiului iar reprezentanţii fabricii au acţionat cu motostivuitorul pentru scoaterea recipienţilor în care se aflau solvenţi în afara depozitului”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Ionuţ Cârciumaru.

Acesta a menţionat că incendiul a fost anunţat de trecători, care au observat că ieşea fum de deasupra fabricii de vopseluri, nu de angajaţi, deşi la acea oră, 7.20, se aflau acolo un paznic şi alţi trei angajaţi.

Cauza incendiului nu a fost stabilită încă şi vor fi făcute cercetări în acest sens. Valoarea pagubelor urmează a fi estimată.

Acţiunile pompierilor au fost coordonate de şeful ISU Olt, Marin Pică, la faţa intervenind, timp de aproape două ore, echipaje de pompieri de la Slatina, Scorniceşti, Balş, de la fabricile TMK-Artrom, Electrocarbon şi Rivergate. Au fost folosite 10 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi autospecială pentru lucrul la înălţime.