Incendiu de proporţii la bordul unui feribot care transporta aproximativ 200 de persoane. Un bărbat, dat dispărut. VIDEO

Un feribot care se îndrepta spre portul Sanana a luat foc la 15 minute după ce a plecat din Ternate, capitala provinciei Maluku din Indonezia. Incidentul s-a produs în jurul orei 7, ora locală.

30 mai 2021, 12:43
Incendiu de proporţii la bordul unui feribot care transporta aproximativ 200 de persoane. Un bărbat, dat dispărut. VIDEO

Incendiu feribot. La bordul feribotului KM Karya Indah se aflau 181 de pasageri, dintre care 22 de copii şi 14 membri ai echipajului.

Incendiu la bordul unui feribot indonezian. Zece membri ai echipajului au fost reţinuţi

Aproape toţi au reuşit să se salveze aruncându-se în apă, fiind transportaţi către un alt vas aflat în apropiere. Un singur bărbat este dat dispărut.

Citeste si Descoperire şocantă în Canada. Rămăşiţele a 215 copii îngropaţi lângă o şcoală

Incendiul ar fi provenit din camera unde se aflau panourile electrice, potrivit declaraţiilor martorilor.

incendiu feribot

Echipele de salvare au difuzat imagini impresionante cu feribotul într-un nor de fum negru, în timp ce pasagerii pot fi văzuţi în apropiere, în bărcile de salvare.

În jur de zece membri ai echipajului au fost arestaţi în cadrul anchetei ce ar urma să determine cauzele incendiului.

Accidentele maritime, frecvente în Indonezia

Accidentele maritime sunt frecvente în Indonezia din cauza proastei întreţineri a ambarcaţiunilor. Indonezienii folosesc frecvent acest mijloc de transport pentru a circula între cele 17.000 de insule şi insuliţe.

În 2018, aproape 160 de persoane au murit înecate după ce un feribot s-a scufundat în lacul Toba, pe insula Sumatra. În 2009, peste 300 de persoane au murit în naufragiul unui feribot ce făcea legătura între insulele Sulawesi (Celebes) şi Borneo.

Citeste si Campanie electorală stranie în Moldova. O tânără iese din sicriu şi recită versuri