Incendiu de proporții la o anexă a Spitalului Judeţean Ploieşti. Cauza: scurtcircuit electric. Nu s-a impus evacuarea pacienților

Un incendiu uriaș a izbucnit, sâmbătă, la o anexă a unei secţii a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Pompierii au lichidat rapid focul și nu a fost nevoie ca pacienții să fie evacuați.

12 iun. 2022, 10:08
Incendiu de proporții la o anexă a Spitalului Judeţean Ploieşti. Cauza: scurtcircuit electric. Nu s-a impus evacuarea pacienților

Incendiul a izbucnit la Biroul Asistenţă Socială de la Secţia Buna Vestire a SJU, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Secția funcționează aproape de zona centrală a orașului.

La locul intervenției au acționat două autospeciale de apă cu spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță. Pompierii au intervenit de urgență, au stins incendiul și nu a fost nevoie de evacuarea pacienților. Cauza izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a precizat că focul s-a manifestat pe o suprafaţă de 35 mp, cuprinzând obiecte de mobilier, aparate electrice, mase plastice şi documente.

Incendiu la Spitalul de Copii din Iași, tot în această lună

Un alt incendiu a izbucnit, la începutul lunii iunie, la primul etaj al Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi, unde s-au înregistrat degajări de fum.

50 de copii și 150 de adulți, pacienți și personal medical, au fost evacuați. Fumul se manifestă de la etajul 3 până la etajul 5. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, printre care şi 50 de copii. La faţa locului s-au deplasat 14 echipaje de intervenţie.

Din fericire, nu au fost victime sau persoane intoxicate cu fum.

Fumul a fost degajat de un sistem de ventilație, a transmis un reprezentant al Spitalului Sf. Maria din Iași.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.