Incendiu de proporții la un centru Remat din Glina! Degajări mari de fum, a fost emis mesaj RO-Alert

Incendiu puternic la un Remat de lângă București! A fost emis și un mesaj RO-Alert, oamenii sunt sfătuiți să evite zona localității Glina, din județul Ilfov.

30 mart. 2022, 18:05

Incendiu de proporții la un centru Remat din Glina! Pompierii intervin chiar în aceste momente. Opt autospeciale cu apă și spumă sunt la fața locului în aceste momente. Se trimit de urgență și alte autospeciale.

Incendiul este devastator, e pericol și pentru conducătorii auto. Fumul e gros, vizibilitatea e redusă în zonă.

În urmă cu puțin timp a fost făcut apelul la 112. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Flăcările s au extins cu repeziciune. Ar fi cuprins deja și hala centrului Remat din Glina.

Rămâne de văzut ce vor stabili autoritățile în privința poluării. Există și pericol de explozie, în condițiile în care la Remat sunt duse mașinile care trebuie casate, distruse. Multe din ele încă mai au combustibil în rezervoare. Misiunea de stingere a incendiului e în desfășurare. Urmează să fie deschisă și o anchetă pentru stabilirea cauzei incendiului.

A fost remis mesaj pentru informarea populatiei prin sistemul RoAlert. „Incendiu major produs la REMA, pe Intrarea Abatorului, în localitatea Glina, județul Ilfov. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”.