INCENDIU DEVASTATOR în Buhuşi, la trei societăţi de colectare a deşeurilor VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, în jurul orei 13.00, la trei societăţi de colectare a deşeurilor de mase plastice, carton şi electronice din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău. 13 autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Localnicii au spus că este cel mai mare incendiu din istoria oraşului.

20 sept. 2015, 15:14

Incendiul a cuprins deşeurile de mase plastice, carton şi electronice din curtea comună de 5.000 de metri pătraţi a trei societăţi de colectare a materialelor refolosibile din Buhuşi, precum şi o linie de balotat şi un utilaj de granulat mase plastice din interiorul unei hale de 2.000 de metru pătraţi, au anunţat reprezentanţii ISU Bacău, potrivit Mediafax.

Incendiul, care se manifestă cu degajări mari de fum ce poate fi observat de la zeci de kilometri distanţă, a fost anunţat cu întârziere la numărul de urgenţă 112. Intervenţia se desfăşoară cu dificultate din cauza vântului foarte puternic, care suflă cu 3-4 metri pe secundă şi îşi schimbă permanent direcţia. Însă, prin mobilizarea exemplară a pompierilor s-a reuşit, după patru ore de intervenţie, localizarea incendiului care se putea extinde şi la o fabrică de confecţii din vecinătate, în prezent acţionându-se pentru lichidare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pe timpul incendiului, hala în care se afla linia de balotat şi utilajul de granulat mase plastice s-a prăbuşit, însă fără a exista victime, având în vedere că era oprită activitatea pe perioada week-end-ului.

Locuitorii unei mari părţi a oraşului Buhuşi sunt afectaţi de fumul înecăcios rezultat în urma arderii maselor plastice.

Pompierii nu au stabilit încă o cauză a izbucnirii incendiului.