Incendiu devastator în colonia de romi Goldiş, la Câmpia Turzii

Incendiu devastator într-o colonie de romi din Câmpia Turzii. Acoperişurile a 15 case au fost distruse. Un om a ajuns la spital şi alţi şase au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului.

02 oct. 2016, 12:19
Incendiu devastator în colonia de romi Goldiş, la Câmpia Turzii

Un incendiu de proporții a izbucnit în pe strada Vasile Goldiș, în colonia unde locuiesc mai multe familii de romi. Pompierii de la Serviciul Public pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii au intervenit, inițial, limitând extinderea focului, iar ulterior au intervenit încă 4 sutospeciale de la unitatea de pompieri din Turda. Mai multe familii au fost afectate, neavând unde locui.

Incendiul a afectat peste 15 locuințe din colonia Goldiș, majoritatea fiind locuințe care aparțin de administrația locală, fiind închiriate familiilor nevoiașe. Nu au fost victime umane, doar pierderi materiale. Focul s-a extins în zona acoperișului, pompierii luptându-se cu flăcările minute în șir.

La fața locului s-au deplasat și polițiști, inclusiv câțiva ”mascați” de la unitatea specială de intervenții, prezența acestora fiind solicitată pentru ca lucrurile să nu degenereze, pe fondul tensiunilor existente în comunitate.

Unii locuitori din zonă reproșau altora că nu-și plătesc întreținerea, că nu au gaz și curent electric, iar din această cauză fac foc în locuință cu ce apucă, acesta fiind motivul pentru care s-a declanșat incendiul. O altă variantă ar fi existența unui panou electric, la care s-au făcut niște legături neautorizate, conform spuselor pompierilor care au analizat posibilele cauze care au declanșat producerea incendiului. Oricum, analiza de la fața locului continuă și în acest moment, arată turdanews.

Primarul Dorin Lojigan, sosit și el la locul dezastrului, spune că se fac evaluări ale pagubelor și ale familiilor afectate, dispunând măsuri pentru rezolvarea cazării acestora. În ceea ce privește situația locativă, primarul Lojigan spune că existao acțiune de evacuare a persoanelor rău platnice, în ultimul timp dându-se 15 somații de evacuare. pe de altă parte, se face o analiză concretă privind persoanele care locuiesc în zonă, în ceea ce privește legalitatea acestora.