Incendiu în Apuseni. Arde pădurea Sălciua. Incendiul s-a întins pe 10 hectare. Pompierii şi sătenii se luptă cu focul

Incendiul a izbucnit vineri seara, pe raza comunei Sălciua. Pentru stingerea acestuia au intervinit pompieri din Cîmpeni, alături de săteni din zonă, membri SVSU şi pădurari. Nici duminică dimineaţa, incendiul nu a fost stins. Suprafaţa afectată s-a extins la 10 hectare.

22 oct. 2017, 10:19
Incendiu în Apuseni. Arde pădurea Sălciua. Incendiul s-a întins pe 10 hectare. Pompierii şi sătenii se luptă cu focul

ISU Alba a transmis, duminică dimineaţa, că pompierilor din Cîmpeni li s-au alăturat colegii din Aiud (în total intervin 34 de subofiţeri), iar în locaţia respectivă deja acţionau voluntarii de la SVSU Sălciua, scrie alba24.ro. Şi grupa operativă pentru coordonarea intervenţiei este, duminică, la Sălciua. Focul s-a extins pe 10 hectare, fiind afectată vegetaţie uscată, litieră şi crengi sau trunchiuri de copaci căzute.

Focul a cuprins o suprafaţă de vegetaţie uscată şi litieră, într-o zonă împădurită, în apropierea localităţii Sălciua de Sus.

Citeşte şi Incendiu devastator în Argeş. O casă şi un fânar au fost distruse

Vineri seara, ISU Alba intervinea cu un echipaj format din cinci persoane şi o autospecială. Sâmbătă, în jurul amiezei, pompierii (7 subofiţeri) din Cîmpeni, cinci voluntari de la SVSU Sălciua şi doi pădurari încă acţionau pentru stingerea incendiului. A fost afectată de flăcări o suprafaţă de aproape patru hectare de teren. Incendiul se manifesta şi sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.