Incendiu în Cairo. Cel puţin 81 de răniţi, inclusiv pompieri

Cel puțin 81 de persoane, printre care pompieri, au fost rănite ușor luni într-un incendiu care s-a propagat rapid la peste cinci imobile ale unui cartier comercial din centrul capitalei egiptene Cairo, au anunțat echipele de salvare și Ministerul Sănătății al Egiptului. 

09 mai 2016, 13:19
Incendiu în Cairo. Cel puţin 81 de răniţi, inclusiv pompieri

Deocamdată nu se cunoaște ce a declanșat incendiul, încă focul a izbucnit în timpul nopții într-un mic hotel din cartierul Al-Mosky, nu departe de moscheea Al-Azhar. El s-a propagat rapid la patru imobile adiacente, printre care două depozite de materiale plastice, ceea ce a accelerat propagarea incendiului, au precizat responsabili ai poliției.

La mijlocul zilei, incendiul era sub control, la 12 ore de la declanșare, a anunțat șeful Serviciului de pompieri din Cairo, generalul Gamal Halawa, precizând că 16 pompieri și polițiști au fost răniți ușor, ca urmare a inhalării fumului dens.

Citeşte şi Incendiu de proporţii într-un bloc din New York. 26 de pompieri au fost răniţi

‘În prezent sunt 81 de răniți’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății egiptean, Khaled Megahed, confirmând că toți răniții au primit asistență medicală înainte de a fi externați din spitale.

Anterior, șeful Serviciului guvernamental de ambulanță egiptean, Ahmad Ansary, a declarat că au fost înregistrați în jur de 50 de răniți ușor, printre care pompieri, ‘majoritatea suferind de intoxicare cu fum și de contuzii, însă nu de arsuri’.