Incendiu în Capitală, lângă stadionul echipei Rapid. Un vagon a izbucnit în flăcări, în zona de triaj a Gării Basarab

Un vagon a luat foc, marți seara, în zona de triaj, în spatele stadionului Giulesti. Potrivit primelor informații sunt afectate încă două vagoane, din cauza flăcărilor.

17 aug. 2021, 21:39
Incendiu în Capitală, lângă stadionul echipei Rapid. Un vagon a izbucnit în flăcări, în zona de triaj a Gării Basarab

Incendiu în Capitală, lângă stadionul echipei Rapid.   Mai mulți martori au filmat norul de fum degajat în urma incendiului și au publicat imaginile pe rețelele de socializare. Surse din cadrul CFR Infrastructură au declarat, pentru Antena 3, că persoane neidentificate încă au incendiat vagonul. Incendiul s-a manifestat în Gara Basarab, pe o linie dezafectată. Circulată trenurilor nu a fost afectată, iar focul a fost deja lichidat.

Incendiu în Capitală, lângă stadionul echipei Rapid. Un vagon a izbucnit în flăcări, în zona de triaj a Gării Basarab

Anul trecut, în aceeași zonă a mai avut loc un incendiu care a afectat mai multe vagoane. Mai mulți martori au filmat norul de fum degajat în urma incendiului și au publicat imaginile pe rețelele de socializare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emsi un comunicat cu privire la incendiul izbucnit la Gara de Nord din București.

„Intervenim in zona Calea Giulesti pentru stingerea unui incendiu produs la un vagon de tren aflat pe o linie secundara. S-a procedat la decuplarea lui fata de restul garniturii. Incendiul s-a extins usor la inca doua vagoane, lateral stanga-dreapta fata de cel afectat initial. Vagoanele sunt dezafectate. Actioneaza 6 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane ranite. Incendiul este localizat.”, potrivit ISU.

Nu este prima dată când un incendiu izbucnește la Gara de Nord. În luna martie a anului trecut, o altă tragedie a fost la un pas să se întâmple. Mai exact, pe 2 martie, 2020, un incendiu a izbucnit la o cameră de birouri din Gara de Nord din Capitală. Atunci,  34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi.

Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, incendiul a izbucnit într-o cameră de birouri deasupra caselor de bilete din Gara de Nord din Capitală, iar materiale cuprinse de flăcări au degajat mult fum. 34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi. Dintre aceştia, 16 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au anunţat atunci că au fost degajări mari de fum, dar nimeni nu a fost rănit. La acel incendiu din martie 2020, salvatorii au intervenit cu 8 autospeciale şi o scară.

Citeşte şi:  Incendiu puternic în Alba Iulia. Arde un depozit de peturi. Imagini spectaculoase de la locul faptei VIDEO