Incendiu devastator în Moscova: Opt pompieri şi-au pierdut viaţa VIDEO

Opt pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu care s-a produs în Moscova, în depozitul unei fabrici de flori artificiale. Pompierii ar fi murit după ce tavanul clădirii s-a prăbuşit peste ei.

23 sept. 2016, 06:50

Opt pompieri au murit în noaptea de joi spre vineri încercând să stingă un incendiu care s-a declanşat într-un depozit de flori artificiale din estul Capitalei Rusiei, a anunţat presa rusă, citând Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Echipele de salvare au recuperat trupurile neînsufleţite ale pompierilor daţi dispăruţi iniţial, în timpul operaţiunilor de căutare care au avut loc în clădirea cuprinsă de flăcări.

„Cadavrele au fost descoperite într-un loc unde echipele de salvare bănuiau că acţionau pompierii”, a declarat o sursă din Minister pentru RIA Novosti.

Incendiul a fost stins la ora locală 07:44, potrivit informaţiilor de presă. O sursă din Poliţie citată de agenţiua TASS a informat că, în timpul operaţiunilor de salvare s-a prăbuşit tavanul depozitului. Cel mai probabil, pompierii ar fi murit striviţi sub dărâmături.

În intervenţie au fost implicate 46 de unităţi speciale şi peste 160 de pompieri şi alte categorii de personal.

Citeşte şi Incendiu la o fabrică de mobilă din Suceava. Zeci de angajaţi au fost evacutaţi de urgenţă VIDEO

Depozitul aparţinea fabricii Viktoria care producea flori artificiale, a declarat proprietarul fabricii. Pereţii clădirii nu aveau protecţie pentru incendiu şi, după toate probabilităţile, aceasta ar putea fi principala cauză a extinderii rapide a flăcărilor care au mistuit fabrica şi în care şi-au pierdut viaţa cei opt pompieri.

Depozitul în care fusese amenajată fabrica se afla într-o zonă industrială din regiunea de nord-vest a Moscovei.

Revenim cu amănunte.