INCENDIU într-o pădure din Covasna din cauza unei ţigări aprinse

Aproximativ 2,5 hectare de teren au ars într-un incendiu izbucnit luni după-amiază la marginea unei păduri de conifere din zona localității covăsnene Vâlcele.

14 mart. 2016, 17:59
INCENDIU într-o pădure din Covasna din cauza unei ţigări aprinse

Intervenția pentru stingerea incendiului a fost efectuată de un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Sfântu Gheorghe și a durat aproximativ o oră. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare.

Săptămâna trecută în județul Covasna au avut loc două incendii în care au ars aproape 45 de hectare de vegetație uscată. Cel mai amplu incendiu a avut loc în zona localității Bixad, iar pentru stingerea lui pompierii voluntari și serviciile profesioniste ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Covasna au acționat timp de aproape 6 ore. Flăcările au mistuit aproximativ 40 ha de vegetație uscată și mestecăniș.

Al doilea incendiu a izbucnit la ieșirea din Târgu Secuiesc spre localitatea Catalina, din cauza unei țigări aprinse, iar aici au ars aproape 4 hectare de vegetație uscată, a precizat conducerea ISU Covasna.