Incendiu într-un bloc de locuinţe. Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi 28 au fost rănite, vineri, într-un incendiu declanşat într-un bloc de apartamente cu 20 de etaje în oraşul Ho Chi Minh. În clădire locuiesc peste 700 de familii, potrivit autorităţilor vienameze.

23 mart. 2018, 08:51
Incendiu într-un bloc de locuinţe. Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa

Unii dintre locatarii imobilului s-au speriat şi au sărit din clădirea cuprinsă de flăcări, când a izbucnit incendiul, în clădirea Carina Plaza din districtul 8, oraşul Ho Chi Minh, vineri dimineaţa.

Potrivit poliţiei, incendiul a fost declanşat de o explozie produsă într-o parcare subterană a clădirii în jurul orei 1:30 dimineaţa (18:30 GMT, joi). Focul a fost stins în jurul orei 04:30 dimineaţa.

Subsolul a fost distrus complet, împreună cu 150 de motociclete şi 13 vehicule.

Locatari au declarat, potrivit publicaţiei citate, că nu s-a declanşat nicio alarmă de incendiu şi nici un aspersor nu a fost activat.

Un al doilea incendiu s-a declanşat după-amiază în subsolul clădirii, provocând panică în rândul locatarilor. Focul a fost stins rapid. Potrivit pompierilor care au intervenit la faţa locului incendiul ar fi fost declanşat de o pompă de apă supraîncălzită. Acesta este cel mai grav incendiu produs la Ho Chi Minh din 2002, a declarat Vo Van Hoan, şeful secretariatului administraţiei oraşului. Operaţiunea de intervenţie este în curs de desfăşurare şi poliţia investighează acest caz.