Incendiu într-un bloc din Buzău. Imobil evacuat şi la Galaţi

Un incendiu a izbucnit miercuri la etajul patru al unui bloc din localitatea buzoiană Berca, 20 de persoane fiind evacuate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, din cauza fumului din bloc, locatarii au fost evacuaţi. Un miros puternic a evacuat şi un imobil din Galaţi.

01 ian. 2020, 12:16
Incendiu într-un bloc din Buzău. Imobil evacuat şi la Galaţi

„La faţa locului acţionează pompieri de la staţia Petrom Berca şi două echipaje venite de la Buzău, din care o autospecială cu macara. Circa 20 de locatari din bloc au fost evacuaţi din pricina fumului de pe scările blocului”, a declarat sursa citată.

Potrivit martorilor oculari, în apartamentul în care a izbucnit incendiul se afla un tânăr în vârstă de 30 de ani. Posibilele cauze ale declanşării focului sunt o scurgere de la o butelie sau o ţigară uitată aprinsă.

Treizeci şi şase de persoane au fost evacuate, miercuri, dintr-un bloc din Galaţi, după ce pe casa scării s-a semnalat un miros puternic. Pompierii au solicitat echipajul CRBN de la Brăila pentru a efectua măsurători şi a identifica substanţa. 

”La orele 13.20 Dispeceratul ISU a fost solicitat în Galaţi, pe strada Frunzei, la blocul 4F, din cauza unui miros persistent care se manifestă pe casa scării blocului cu 4 etaje”, a transmis, miercuri, ISU Galaţi. 

Sursa citată a precizat că pompierii au evacuat 28 adulţi şi 8 copii din întregul bloc, iar Distrigaz a făcut măsurători şi a costatat că nu este vorba despre gaz.

”Sursa mirosului nu este cunoscutăă şi a fost solicitat un echipaj cu autospeciala CBRN (cercetare chimică, biogică, nucleară) de la ISU Brăila, care urmează să ajungă in scurt timp la incident”, a mai transmis ISU Galaţi.