Incendiu într-un bloc din Slatina. Un copil cu autism, lăsat singur în casă, scos de pompieri şi dus la spital

Un copil în vârstă de 10 ani din Slatina, găsit de pompieri într-un apartament al cărui balcon a luat foc, a fost transportat la spital, conștient și stabil, pentru investigații suplimentare, a anunțat miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

08 mart. 2017, 18:43
Incendiu într-un bloc din Slatina. Un copil cu autism, lăsat singur în casă, scos de pompieri şi dus la spital

Un incendiu a fost anunțat în jurul orei 17,00 într-un bloc din Slatina. Balconul unui apartament a fost cuprins de flăcări. La intervenție deplasându-se o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la mai multe materiale combustibile aflate sub balcon, la izolația termică și tâmplăria balconului. În apartament se afla un minor în vârstă de 10 ani, care suferă de autism. S-a escaladat geamul balconului și minorul a fost scos din apartament și preluat de echipajul SMURD. Era conștient, stabil și a fost transportat la UPU Slatina pentru investigații suplimentare”, a spus Băsășteanu, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse de la fața locului, copilul a fost lăsat singur în casă, dormind, pentru că mama sa era plecată să ia de la grădiniță un alt copil, aceasta întorcându-se la scurt timp după sosirea pompierilor.

Sub respectivul balcon rămâneau peste noapte persoane fără adăpost care depozitaseră acolo și un pat și materiale textile, acestea fiind arse în incendiu.

„În urma incendiului au ars materialele depozitate sub balcon, izolația blocului, tâmplăria balconului și a fost afectat parțial balconul aflat în imediata apropiere. Incendiul a izbucnit, probabil, de la o țigară aruncată la întâmplare”, a mai spus Băsășteanu.

Citeşte şi: Cel puţin 19 morţi în urma unui incendiu produs într-un centru pentru copii din Guatemala