Incendiu într-un mall din Arad. Mai multe autospeciale de stingere au fost solicitate

Incendiu într-un mall din Arad. Vineri dimineață, în jurul orei 6, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin de haine. Mai multe autospeciale de stingere au fost solicitate.

24 dec. 2021, 11:38
Incendiu într-un mall din Arad. Mai multe autospeciale de stingere au fost solicitate
Incendiu într-un mall din Arad

Incendiu într-un mall din Arad. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare şi o autospeciala SMURD a Detașamentului de Pompieri Arad.

Citeşte şi: Tramvai nou-nouţ din Arad, vandalizat de călători încă din prima zi: „Am găsit mâzgăleli cu marker negru, tapiţerie pătată şi multă mizerie”

Incendiu într-un mall din Arad

În momentul sosirii echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la un panou publicitar prevăzut cu instalație electrică din interiorul magazinului, cu posibilitatea de propagare, interiorul magazinului fiind inundat cu fum.

Datorită instalațiilor speciale de stingere din interiorul magazinului care au pornit automat (sprinklere) și intervenției rapide și punctuale a echipajelor, incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute, fără a se extinde”, transmit cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, potrivit Aradon.ro.

La acea oră, în complexul comercial nu era decât personalul care asigură paza, neexistând persoane rănite sau care să necesite evacuare. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită că fiind un scurtcircuit la instalația electrică a panoului publicitar.

Incendiu de proporţii la o grădiniţă din Harghita

S-a întâmplat în urmă cu câteva zile, în satul Ciucani, comuna Sânmartin. Focul a cuprins acoperişul clădirii, iar pentru lichidarea incendiului au intervenit mai multe autospeciale ale pompierilor.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita informează că cele două cadre didactice au reuşit să evacueze 23 de preşcolari înainte de sosirea pompierilor.

La locul evenimentului s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere. (…) Ard circa 200 mp din acoperiş. A fost alertat SVSU Cozmeni. În sprijin se deplasează încă un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu autoscara mecanică. La locul evenimentului a fost trimis şi echipajul SAJ Sânmartin”, precizează reprezentanţii ISU Harghita.