Incendiu la ATI Piatra Neamţ. 10 persoane au murit, iar medicul de gardă are arsuri pe 80% din corp VIDEO

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Din cel puţin opt persoane care se aflau înauntru, internate şi ventilate mecanic, şapte au murit. Incendiul a fost anunțat în această seară, 14 noiembrie, în jurul orei 19. Au fost trimise mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale.

14 nov. 2020, 19:46

Incendiu

la ATI Piatra Neamț. Potrivit primelor informaţii, cel puțin opt pacienți critici, ventilați mecanic, se aflau înăuntru, potrivit lt. Irina Pop’.

UPDATE – Şeful IGSU: O comisie va verifica dacă s-au făcut modificări care impuneau autorizare ISU / Orban: Din declaraţiile managerului se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI

Şeful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat că a dispus crearea a două comisii vizând incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece persoane. Una dintre comisii va determina cauza probabilă a incendiului, iar cea de a doua va verifica respectarea condiţiilor de autorizare, frespectiv dacă în ultima perioadă s-au făcut modificări care impuneau solicitarea unei autorizaţii de la ISU. La rândul său, premierul Ludovic Orban a susţinut că, din declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de managerul spitalului se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI.

UPDATE – Pompierii au ajuns în cinci minute. Intervenţia a durat 20 de minute. Au acţionat peste 150 de persoane şi 35 de mijloace de intervenţie

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că pompierii au ajuns în cinci minute la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, iar incendiul izbucn

UPDATE 22:30 Încă două persoane au pierdut lupta cu viaţa, numărul morţilor ajunând la 12.

UPDATE 21:15 La Ministerul Afacerilor Interne a fost întocmită o celulă de criză în cazul incendiului de la Piatra Neamţ, formată din premierul Ludovic Orban, șeful DSU Raed Arafat și secretarul de stat Bogdan Despescu. Cei trei comunică și își coordonează activitățile pentru a gestiona cât mai bine situația.

UPDATE: Premierul României, Ludovic Orban, a luat legătura de urgență cu pomperii care au intervenit la stingerea incendiului de la Piatra Neamț. El a avut mai multe discuții telefonice cu pompierii care au intervenit la fața locului.

Pe drum către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se află și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

UPDATE: ISU Neamț a confirmat al zecelea deces al unui pacient, precizând că este posibil ca lista neagră să nu se închidă aici, alte șapte persoane fiind în stare critică. De asemenea, doctorul Denciu, care era de gardă și a suferit arsuri importante pe 80% din corp, este în stare foarte gravă.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preia ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

UPDATE: Încă doi pacienţi s-au stins din viaţă, numărul morţilor ajungând la zece.

UPDATE: Încă un pacient de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a murit, după incendiul care a cuprins sâmbătă seara un salon. „Avem 8 decese, un salon evacuat, iar 8 pacienți o să fie transferați la Iași. O să fie transferați la Lețcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

UPDATE: S-a convocat şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii.

UPDATE: IGSU vine cu noi informații despre starea de sănătate a victimelor, din incediul de la ATI Piatra Neamț. „În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală. Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași.

O ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași”, a transmis în urmă cu puțin timp IGSU.

Incendiu de la ATI Piatra Neamţ, lichidat

După jumătate de oră de la izbucnire, ISU Neamț comunică faptul că incendiul de la ATI Piatra Neamţ a fost lichidat.

Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. Şapte persoane au decedat în urma acestui incendiu, care erau internate în secţia ATI. Nu mai sunt persoane încarcerate. Se lucrează pentru evacuarea tuturor persoanelor. Apelul a fost primit în jurul orei 19.00.

Nu vă pot spune cu exactitate câte autospeciale intervin. S-a solicitat sprijinul celorlalte detaşamente pentru a fi asigurată intervenţia. Nu ştiu să vă dau detalii despre numărul persoanelor care au fost internate sau câte au fost evacuate. Probabil necesită îngrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sâmbătă seara pentru Digi 24.