Incendiu în Vrancea! A luat foc biserica din comuna natală a lui Tudorel Toader VIDEO

Un incendiu a izbucnit duminică la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Vulturu de Sus, județul Vrancea. Pompierii au fost chemaţi de urgenţă pentru a lichida flăcările.

28 feb. 2021, 17:02
Incendiu în Vrancea! A luat foc biserica din comuna natală a lui Tudorel Toader VIDEO

S-a dat alerta în Vulturu de Sus din judeţul Vrancea, comuna natală a lui Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei. Un incendiu a pornit la biserica „Sf. Ioan Botezătorul”.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Vulturu, potrivit ISU Vrancea.

Incendiul a fost lichidat aproape 30 de minute. Pompierii spun că au ars lumânărarul în proporție de 80% și acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafață de 10 metri pătrați, precum și două suporturi de lumânări din lemn.

„Cauza probabilă care a generat incendiul: foc deschis în spații închise (lumânare)”, au transmis pompierii din Vrancea, conform Agerpres.

Citeşte şi: Biserica de la Ierusalim a Patriarhiei Române a fost vandalizată. Imagini momentul în care edificiul este atacat VIDEO

ISU Vrancea menţionează că, pentru a se diminua riscul de incendiu, nu trebuie lăsate aprinse lumânări sau candele în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate, nu trebuie folosit focul deschis în locuri în care se lucrează sau se depozitează substanţe combustibile şi/sau inflamabile, iar enoriaşii trebuie să aprindă lumânări în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie.

Pompierii militari mai recomandă ca toate căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu să se marcheze în conformitate cu cerinţele normative şi să se menţină în permanenţă libere şi practicabile.

Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020, de la circa 249 de milioane de lei la doar 28 de milioane de lei anul acesta. În schimb, contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta, de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021.

Guvernul a redus drastic bugetul alocat anul acesta pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult, cu aproape 89% față de 2020, dar va oferi în continuare fonduri prin trei programe. În schimb, contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta, de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021. De asemenea, din acești bani este sprijinită și Biserica Ortodoxă care își desfășoară activitatea în afara țării.

Citeşte şi: Guvernul a tăiat 90% din banii alocaţi construirii și restaurării lăcașurilor de cult. Fondul de salarii al personalului clerical şi al profesorilor de religie creşte


loading...