Incendiu la blocul din Constanţa. Primarul Vergil Chiţac anunţă ce soluții vor fi găsite pentru cei care au rămas fără locuință în prag de sărbători

Primarul Vergil Chiţac a anunţat că se caută soluţii pentru a-i ajuta pe oamenii care au rămas fără locuinţă în prag de sărbărtori, din cauza incendiului care a distrus un bloc din Constanţa.

16 dec. 2021, 20:05
Incendiu la blocul din Constanţa. Primarul Vergil Chiţac anunţă ce soluții vor fi găsite pentru cei care au rămas fără locuință în prag de sărbători

Incendiu la blocul din Constanţa. Primarul Vergil Chiţac se implică în cazul oamenilor rămaşi fără adăpost în urma incendiului care a mistuit blocul din Constanţa.

Incendiu la blocul din Constanţa. Vergil Chiţac: Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să refacem instalațiile vitale

„Acțiunea noastră este pe două direcții. Încercăm să găsim locuri de cazare pentru cei care nu au unde să locuiască în perioada următoare. Prin Direcția Generală de Asistență socială, luăm legătura cu domniile lor – de altfel, eu m-am și întâlnit acum la primărie, am ieșit dintr-o întâlnire cu locatarii de acolo – și le punem la dispoziție, până acum am descoperit 24 de apartamente.

Dacă necesarul va fi mai mare, vom căuta soluții ca oamenii care efectiv n-au unde să locuiască, pentru că unii mai merg pe la rude, pe la părinți, dar cei care nu au unde să locuiesc să putem să îi cazăm în condiții omenești, civilizate, cu tot ce trebuie, cu toate utilitățile. Acesta este primul nivel al preocupării noastre.

Al doilea nivel este ca să ajutăm la refacerea blocului și oamenii să vină cât mai curând posibil înapoi în apartamente, în casele lor”, a declarat primarul, potrivit B1. 

Citeşte şi Incendiul care a mistuit un bloc din Constanţa a fost provocat de doi copii. Minorii s-au predat şi şi-au recunoscut fapta

Referitor la refacerea blocului mistuit de flăcări, edilul a afirmat că primul lucru pe care trebuie să îl facă este să refacă instalaţiile vitale.

„Și aici sunt două niveluri ale discuției. Din perspectiva mea, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să refacem instalațiile vitale, și anume apă-canalizare, alimentare cu energie electrică și cu gaz. Ce vorbiți dumneavoastră e vorba de anveloparea exterioară. Este o etapă ulterioară. Oamenii ca să poată să revină în casele lor trebuie să aibă apă, canalizare, energie electrică și gaz.

Sunt utilități vitale, or din perspectiva aceasta eu am luat legătura și cu Regia Autonomă Județeană de Apă, care se va ocupa de refacerea instalației de apă și de canalizare, cu Distrigaz, și am găsit o soluție prin care – acum trebuie și ajutorul cetățenilor, al asociației de proprietari – o firmă specializată agreată de ei și de ANRE să vină să le facă o verificare la instalația de gaz, evident, comparativ cu proiectul care există, și să vadă exact ce lucrări trebuie făcute, și de asemenea la instalația de energie electrică”, a mai spus Chiţac.

Reamintim că un incendiu de proporţii a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa, în noaptea de miercuri spre joi. 250 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă, iar peste 100 dintre aceştia au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi de la etajele superioare. Opt persoane, printre care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Citeşte şi Incendiu devastator la un bloc din Constanţa. 250 de oameni, evacuaţi cu autoscările. Printre victime sunt şi copii VIDEO