Incendiu la groapa de gunoi din Cluj Napoca. Emil Boc spune că focul a fost pus intenţionat VIDEO

Pompierii au reuşit să stingă un incendiu care a izbucnit sâmbătă seara pe rampa de gunoi de la Pata Rât din Cluj Napoca. Primarul Emil Boc afirmă că focul a fost pus intenţionat.

08 mai 2016, 09:23
Incendiu la groapa de gunoi din Cluj Napoca. Emil Boc spune că focul a fost pus intenţionat VIDEO

„Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara pe rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, fiind afectată o suprafaţă de teren de circa un hectar. Iniţial, au fost trimise pentru intervenţie două autospeciale, iar duminică dimineaţă numărul lor a ajuns la şase. Din cauza naturii materialelor, deşeuri de diverse tipuri, este foarte periculos ca acestea să fie mutate astfel încât să se ajungă la focarul incendiului şi trebuie să folosim multă apă încât aceasta să se infiltreze până la bază pentru stingerea incendiului. În cele peste 12 ore de intervenţie s-au folosit peste 250 de tone de apă”, a declarat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Emil Boc, primarul Clujului, a spus că a fost informat că incendiul a fost declanşat intenţionat.

„Eu nu pot să spun decât ceea ce au făcut cei de la firma care administrează rampa pentru deşeuri, firmă care a depus o plângere penală pt identificarea făptuitorilor. Ar fi patru locaţii distincte unde a fost provocat incendiul. Eu am fost până la 4 dimineaţa acolo, incendiul este stins, dar mai sunt focare individuale care fumegă. Este grav şi este treaba organelor de anchetă, eu m-aş rezuma să spun ceea ce am constatat”, a declarat Emil Boc pentru România TV.

Rampa de la Pata Rât, unde a izbucnit incendiul, este una temporară, amenajată de RADP Cluj-Napoca, în apropierea vechii rampe care este închisă de mai mulţi ani, aici putând fi depozitate deşeuri până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor construit de Consiliul Judeţean Cluj, proiect cu fonduri europene.