Incendiu la Institutul Matei Balş – Patru persoane au decedat. Peste 100 de persoane, evacuate de urgenţă

Au fost afectate patru saloane. 102 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi medicale, iar incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

29 ian. 2021, 07:38
Incendiu la Institutul Matei Balş – Patru persoane au decedat. Peste 100 de persoane, evacuate de urgenţă

Incendiu la Institutul Matei Balş UPDATE. Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”, a fost lichidat. Patru persoane au decedat. Restul pacienţilor sunt transportaţi la mai multe spitale. La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Incendiu la Institutul Matei Balş. Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi şi pacienţii cu COVID. Patru pacienţi au murit. Patru saloane au fost afectate. Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi laalte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Incendiu la Institutul Matei Balş UPDATE – Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple.

Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.

Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon.

UPDATE – Incendiul a izbucnit în jurul orei 5, fiind afectate 4 saloane.
UPDATE – O a patra persoană a decedat, aceasta nerăspunzând manevreleor de resuscitare.

UPDATE – Poliiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei se află deja la faţa locului şi au declanşat cercetarea.

ŞTIREA iNIŢIALĂ – Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

Zeci de ambulanţe se află la spital, iar mai mulţi pqacienţi sunt în curs de evaluare medicală pentru a fi pregătiţi de transferul la alte unităţi medicale.

Incendiu Neamţ: Controale la toate secţiile ATI din ţară pentru verificarea instalaţiilor şi aparaturii medicale