Incendiu la o fabrică de mobilă din Vaslui. Există pericolul de explozie a unor butoaie cu diluant

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, într-o hală de producţie a unei fabrici de mobilă din municipiul Vaslui, în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică, existând pericolul exploziei unor butoaie cu diluant folosit în procesul tehnologic, relatează Mediafax.

12 iun. 2013, 14:22
Incendiu la o fabrică de mobilă din Vaslui. Există pericolul de explozie a unor butoaie cu diluant

Flăcările au cuprins tunelul de vopsire al unei hale de producţie, unde erau depozitate butoaie cu vopsea şi diluant.

Pentru a preveni explozia substanţei inflamabile, pompierii vasluieni au intervenit cu trei autospeciale de stingere a incendiilor. Flăcările au fost stinse după o intervenţie a pompierilor care a durat aproximativ o oră.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul halei, la tunelul de vopsire şi în apropierea acestuia, existând pericolul de propagare a flăcărilor la butoaiele cu vopsea şi diluant. Intervenţia a fost dificilă, având în vedere locul în care a izbucnit incendiul, precum şi cantitatea mare de gaze toxice emanate ca urmare a arderii. Din fericire, nu au fost persoane intoxicate sau rănite, nici din partea forţelor de intervenţie şi nici din rândul personalului care se afla în hală în momentul izbucnirii incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

În urma primelor cercetări, pompierii au stabilit drept cauză a declanşării incendiului un scurtcircuit la instalaţia electrică.