Incendiu la o fabrică de vopseluri din Hunedoara: cinci răniţi. Miercuri dimineaţă, flăcările încă ardeau UPDATE. VIDEO

O persoană a fost grav rănită şi patru s-au intoxicat cu fum, în urma unui incendiu produs, marţi după-amiază, la o fabrică de vopseluri din Orăştie, judeţul Hunedoara. Rănitul a fost transportat la spital, iar pompierii încearcă să stingă flacările. De asemenea, a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei din Orăştie, fabrica aflându-se la marginea oraşului.

12 sept. 2017, 14:47
Incendiu la o fabrică de vopseluri din Hunedoara: cinci răniţi. Miercuri dimineaţă, flăcările încă ardeau UPDATE. VIDEO

UPDATE Incendiul care a cuprins o fabrică de vopseluri din Orăştie, unde aproape 400 de oameni au fost evacuaţi din cauza fumului puternic şi şi-au petrecut noaptea la Sala de sport sau la rude, nu a fost stins, la mai bine de 12 ore de la izbucnire, însă a fost mult diminuat în intensitate, după ce zeci de pompieri au intervenit cu 15 autospeciale pe tot parcursul nopţii.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri dimineaţă, că la acest moment s-a început stingerea ultimelor focare, după ce pe toată durata nopţii pompierii au intervenit cu 15 maşini.  

„Sperăm lichidarea incendiului în câteva ore. Rămâne pe parcurs lichidarea efectelor. Prefectul este acolo şi ţine legătura cu reprezentanţii de la Mediu pentru lichidarea consecinţelor situaţiei”, a mai spus Arafat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au precizat că la acest moment suprafaţa pe care incendiul arde în continuare este de aproximativ 250 de metri pătraţi.


UPDATE Autorităţile locale avertizează că există un risc pentru sănătate populaţiei din cauza poluării, în urma incendiului de la fabrica de vopseluri din Orăştie, acesta fiind motivul pentru care au fost evacuate aproximativ 300 de persoane. De asemenea, autorităţile anunţă că a fost suplimentat numărul echipajelor care intervin pentru stingerea focului.

„Din primele măsurători făcute de specialişti a rezultat o alterare a calităţii aerului, ceea ce reprezintă un risc pentru sănătatea populaţiei, iar pentru a reduce timpul de expunere la acest risc începând cu ora 21.00 Comitetul local din municipiul Orăştie a decis evacuarea populaţiei din cinci blocuri cu 185 de apartamente situate în apropiere de locul producerii incendiului”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis marţi seară de Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara.

Potrivit sursei citate, majoritatea celor 300 de oameni din aceste blocuri a preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăştie.

Jandarmii şi pompierii acţionează pentru evacuarea populaţiei din cele cinci blocuri, iar zona va fi păzită apoi de jandarmi.

De asemenea, autorităţile locale mai anunţă că numărul echipajelor care intervin pentru stingerea incendiului a crescut, astfel că în prezent acţionează peste 40 pompieri, 26 jandarmi şi 12 politisti, precum şi politişti locali din municipiul Orăştie.

 

UPDATE Autorităţile locale din Orăştie au decis marţi seară evacuarea a aproximativ 300 de persoane care locuiesc în blocurile aflate în zona fabricii de vopseluri din oraş cuprinsă de un incendiu puternic, măsura fiind luată din cauza cantităţii mari de fum, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

 

Incendiul izbucnit marţi după-amiază la o fabrică de vopseluri din Orăştie a cuprins o hală cu patru niveluri, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, iar pompierii din Hunedoara au chemat în sprijin echipaje din judeţele Sibiu, Alba şi Gorj. 

Sistemul de alarmare a populaţiei a fost activat, marţi seara, din cauza fumului dens care se îndreaptă spre oraş, în urma incendiului de la fabrica de vopsele aflată la 700 de metri distanţă de locuinţe, în Orăştie. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case, cu geamurile închise.

„Incendiul se manifestă la o hală pe 5 niveluri cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în care se prelucrează vopsele. Hala este amplasată la marginea oraşului, la aproximativ 700 de metri de locuinţe. În municipiul Orăştie a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei. Sfătuim oamenii să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zonă şi să închidă uşile şi ferestrele. Efectivele de pompieri acţionează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Din primele informaţii, o persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la spital, alte patru persoane fiind intoxicate cu fum.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului, iar pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să-l stingă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că a existat o explozie urmată de incendiu, iar flăcările au cuprins întreaga hală.

„Intervenţia este dificilă din cauza flăcarilor mari, a temperaturilor ridicate din cauza arderii şi a degajărilor mari de fum”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Pompierii hunedoreni intervin cu şase autospeciale de stingere, o autospeciala CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD si 4 ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judean Hunedoara.

La fata locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD.

Citeşte şi Incendiu puternic la o fabrică din Sebeş. Pompierii au intervenit de urgenţă