Incendiu la o pensiune din judeţul Vâlcea. 16 copii au ajuns la spital. Circa 20 de persoane rămăseseră blocate în balcoane au fost salvate

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o pensiune din Brezoi, judeţul Vâlcea, unde erau cazaţi peste 40 de copii. 20 de persoane care rămăseseră blocate pe balcoane din cauza fumului dens au fost salvate de pompieri. În urma incendiului, 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital, majoritatea cu atacuri de panică, iar alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

02 aug. 2022, 08:35
Incendiu la o pensiune din judeţul Vâlcea. 16 copii au ajuns la spital. Circa 20 de persoane rămăseseră blocate în balcoane au fost salvate

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au intervenit marţi dimineaţă, în jurul orei 03.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii).

La scurt timp de la declanşarea incendiului, personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. Au fost salvate 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării, potrivit news.ro.

Incendiul a izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, iar la intervenţie au participat cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detaşamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălţime), un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple şi şapte ambulanţe ale SAJ.

14 copii şi un adult au ajuns la spital în Brezoi, iar doi copii au ajuns la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alţi 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

Citeşte şi: Apartament din Mamaia, distrus de un grup de tineri. Au rupt scaune, mese şi canapele VIDEO

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat.

Până la lichidarea incendiului, au ars materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp. Au fost degradate centrala termică şi instalaţia aferentă, instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei şi pereţii interiori ai clădirii.

Citeşte şi: Femeie în stare gravă la spital după ce a fost atacată pe stradă de un bărbat care a tâlhărit-o


loading...