Incendiu la o şcoală din Bacău. Toți elevii și profesorii au fost evacuați

Pompierii au intervenit de Sfântul Nicolae la o şcoală din localitatea Mărgineni, judeţul Bacău, după un apel la 112 care anunța producerea unui incendiu la o unitate de învățământ.

06 dec. 2022, 14:18

Un incendiu a izbucnit marţi la Școala „Alexandru Piru” din Mărgineni, judeţul Bacău. Personalul  a alertat pompierii în jurul orei 11, pentru că a observat fum într-o încăpere de la etajul I. Până la sosirea de urgență a autospecialelor Pompierilor, personalul școlii a intervenit cu stingătoarele de incendiu de pe holuri, scrie desteptarea.ro.

În acel moment, 16 cadre didactice şi 188 de copii erau la cursuri, potrivit ziaruldebacau.ro. Cu toţii s-au autoevacuat în deplină siguranță, a transmis ISU Bacău. Microbuzele destinate transportului școlarilor au dus copiii acasă, iar Poliția Locală din comună a dirijat traficul în zonă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău a intervenit cu 3 maşini de stingere, o autoscară, 4 maşini de muncă operativă, încadrate cu 27 de lucrători (5 ofițeri & 22 subofițeri).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, dar pagubele sunt însemnate. Din primele date, incendiul s-a produs într-un birou administrativ şi nu a afectat sălile de clasă.