Incendiu la o şcoală din Hunedoara. Peste 400 de elevi şi profesori au fost evacuaţi

Panică la o școală din Hațeg! Un incendiu violent a izbunict la magazinul din curtea școlii. Sute de elevi și cadre didactice au fost evacuate.

23 sept. 2022, 11:10
Incendiu la o şcoală din Hunedoara. Peste 400 de elevi şi profesori au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la un chioşc din incinta Şcolii Generale nr. 2 din Haţeg, judeţul Hunedoara, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Incendiul a fost anunţat, vineri dimineaţă, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Aproximativ 400 de elevi şi 25 de cadre didactice au ieşit din clădire pe durata intervenţiei, nefiind înregistrate victime.

”Cadrele didactice au încercat stingerea incendiului cu ajutorul câtorva stingătoare cu pulbere, însă focul se manifesta cu violenţă şi a fost imposibilă lichidarea acestuia în fază incipientă. Sosite de urgenţă la faţa locului, forţele ISU Hunedoara au intervenit cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Hunedoara,  punctele de lucru Toteşti şi Bretea, precum şi un echipaj SMURD, alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Haţeg”, a transmis ISU Hunedoara.

Din primele date, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit.