Incendiu la sediul activistelor Femen din Paris. Cauza este necunoscută

Sediul Femen din Paris a fost afectat de un incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cauză este încă necunoscută.

21 iul. 2013, 12:11
Incendiu la sediul activistelor Femen din Paris. Cauza este necunoscută

Cauza incendiului, care a devastat al doilea etaj al clădirii, nu a fost stabilită încă. Nicio persoană nu a fost rănită, potrivit filialei organizaţiei şi Prefecturii de Poliţie din Paris.

O cameră cu o suprafaţă de 15 metri pătraţi a fost distrusă, iar cinci persoane au fost evacuate, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

„O fereastră era deschisă, iar focul a început în acel loc. Nu eram acolo, dar două activiste se aflau acolo şi au încercat să stingă focul cu ajutorul unor extinctoare. Ele nu au reuşit şi a fost necesar să fugă. Ele i-au chemat pe pompieri”, a declarat şefa filialei Femen. 

„Nu înţelegem motivul incendiului. Activistele dormeau. Totul s-a petrecut foarte repede, iar focul a fost foarte puternic”, a comentat ea.

Membrele organizaţiei „Femen au numeroşi inamici care încearcă să ne oprească de mai mult timp”, a declarat Inna Şevcenko, care a obţinut recent statutul de refugiată în Franţa.

Femen, un grup de feministe ucrainene instalat la Paris, cunoscut începând din 2010 pentru acţiunile sale topless, denunţă sexismul, homofobia, prostituţia şi religia.