Incendiu la spital Covid din cauza unei lumânări aprinse la Terapie Intensivă. Trei morţi la un prim bilanţ

Trei morţi şi patru răniţi la un spital Covid din Ucraina, într-un incendiu la o secţie de terapie intensivă.

29 dec. 2021, 17:18
Incendiu la spital Covid din cauza unei lumânări aprinse la Terapie Intensivă. Trei morţi la un prim bilanţ

Incendiu la spital Covid! Acesta a fost declanşat de o lumânare a devastat o secţie de terapie intensivă pentru bolnavi de covid-19 în Ucraina, s-a soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor patru, au anunţat miercuri serviciile ucrainene de salvare, relatează AFP.

Franţa, record absolut, peste 200.000 de cazuri în 24 de ore

Potrivit salvării, un angajat al spitalului a aprins o lumânare unui pacient mort din cauza covid-19 în această secţie, în oraşul Kosiv (vest).

La contactul cu aerul saturat din secţia de terapie intensivă, în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen, această sursă de căldură a declanşat ”imediat” incendierea aparaturii medicale.

”Necunoaşterea legilor fizicii şi dispreţul faţă de securitate au condus la pierderi ireparabile”, deplâng într-un comunicat salvatorii.

Nou record de infectări COVID-19 în Marea Britanie. Aproape 130.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore
Trei persoane – incluisv doi pacienţi – au murit în acest incendiu, la parterul clădirii. Identitatea celei de a treia victime era necunoscută imediat, dar şi soarta angajatului care a aprins lumânarea.

Patru persoane au fost rănite, dintre care două prezentau arsuri foarte grave, potrivit aceleiaşi surse.

În Ucraina, la fel ca în toată fosta Uniune Sovietică, incendiile şi alte accidente în spitale sau aziluri de bătrâni sunt frecvente, din cauza infrastructurii în paragină sau neglijenţei.

În februarie, patru persoane au murit într-un incediu la o unitate de bolnavi covid-19 de la Zaporojie, în sudul Ucrainei.

În aceeaşi lună, un bolnav de covid-19 a murit în explozia unei surse de oxigen într-un spital de la Cernăuţi (vest).