INCENDIU cu repetiţie la Spitalul de Boli Cardiovasculare Iaşi. 120 de pacienţi au fost evacuaţi, un angajat s-a intoxicat cu fum VIDEO

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Un angajat al unităţii spitaliceşti a fost transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum. Iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie.

11 apr. 2018, 05:17
INCENDIU cu repetiţie la Spitalul de Boli Cardiovasculare Iaşi. 120 de pacienţi au fost evacuaţi, un angajat s-a intoxicat cu fum VIDEO

UPDATE: În această seară a existat temerea că focul ar fi reizbucnit. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de Pompieri, dar s-a constat că “fumul” era de fapt aburul de la apa care se scurgea pe grinzi.  

UPDATE: Un nou incendiu a izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, mai multe echipaje de pompieri fiind trimise miercuri seară la faţa locului.

Reprezentanţii ISU Iaşi spun că mai multe echipaje de pompieri participă la intervenţie.

Potrivit unor martori, flăcările sunt vizibile la etajulal şaselea al clădirii, în zona în care a avut loc incendiul din noaptea de marţi spre miercuri.

Reprezentanţi ai spitalului susţin că nu ar exista persoane afectate, bolnavii de la etajele superioare ale clădirii fiind evacuaţi încă de noaptea trecută.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au informat că, în jurul ore 00.30, a fost anunţat un incendiu la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din municipiul Iaşi. Un angajat al spitalului, care a fost surprins într-o încăpere şi s-a intoxicat cu fum, a fost transportat la spital.

18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5, au fost evacuaţi în siguranţă. Miercuri dimineaţă au fost evacuaţi pacienţii aflaţi la etajele inferioare ale clădirii, mulţi dintre ei fiind deja preluaţi şi transportaţi către alte unităţi medicale sau în clădirea învecinată.

Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea flăcărilor cu opt autospeciale de stingere şi o autoscară de intervenţie la înălţime, intervenţia fiind îngreunată din cauza cantităţilor mari de substanţe combustibile aflate în zona de ardere.

 

După şase ore de intervenţie, incendiul a fost stins. Conform ISU Iaşi, suprafaţa afectată este de aproximativ 500 de metri pătraţi. 

Citeşte şi Incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi: Un pacient care a fost mutat la alt spital a murit

Institutul de Boli Cardiovasculare „I.M.Georgescu” din Iaşi nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu.

„La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.