Incendiu la Spitalul de Copii din Galați! 90 de persoane, între care 50 de copii, au fost evacuate

Panică la Spitalului de Copii „Sf. Ioan” din Galați, după ce un incendiu a izbucnit joi într-un laborator de analize. Aproximativ 90 de persoane, între care 50 de copii, au fost evacuate din unitatea medicală.

19 ian. 2023, 18:29
Incendiu la Spitalul de Copii din Galați! 90 de persoane, între care 50 de copii, au fost evacuate
Incendiu la Spitalul de Copii din Galați!

Incendiu la Spitalul de Copii din Galați! Un incendiu a izbucnit joi după-amiază în laboratorul de analize de la Spitalul de Copii „Sf. Ioan”, din Galaţi.

Citește și Incendiu la Spitalul Judeţean Arad! Degajare de fum într-un salon de la Hematologie, pacienţii s-au autoevacuat

Incendiu la Spitalul de Copii din Galați!

Imediat după ce s-a dat alarma, la faţa locului, au intervenit trei echipaje de stingerea incendiilor, unul de descarcerare, dar şi o ambulanță SMURD.

Pompierii spun că flăcările au izbucnit de la un corp de iluminat din Laboratorul de Analize situat la etajul 1. Toți oamenii care în momentul respectiv se aflau la etajul unde s-a produs incendiul, au fost evacuați. Este vorba de aproximativ 90 de persoane, între care 50 de copii, 30 de aparţinători şi de 10 de cadre medicale.

”La data de 19 ianuarie 2022, ora 16.09, poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi telefonic, prin 112, cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galaţi, s-a declanşat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum. La faţa locului au ajuns atât echipaje de Poliţie, cât şi din cadrul ISU Galaţi, iar, după intervenţia celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanşat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat mai fum, fără flacără”, au transmis reprezentanții IPJ Galaţi.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost victime, au transmis autoritățile.

În urma acestui incident a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă, au transmis reprezentanții IPJ Galați.

Aceștia au transmis că un incident asemănător a avut loc pe 6 octombrie 2022, la acelaşi spital. Atunci, un incendiu a izbucnit în bucătăria unității medicale, iar 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat.

Citește și Incendiu la AFI Cotroceni. O maşină a luat foc în parcarea subterană