Incendiu la Spitalul din Ploieşti. Managerul Bogdan Nica: Secția era nouă, instalația electrică era nouă. Probabil a fost o scânteie de oxigen

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

11 nov. 2021, 06:42

Incendiu la Spitalul din Ploieşti. Managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica, a spus că întreaga secție unde erau internați bolnavii Covid-19 era nouă, circuitele electrice erau refăcute, iar rampele de oxigen erau refăcute în valul trei de Covid. Cauza cea mai probabilă a incendiului ar fi fost o scânteie de oxigen, asta pentru că un bolnav și-ar fi smuls masca pe timpul nopții.

Incendiu la Spitalul Covid din Ploieşti, cel puţin doi morţi. Plan roşu de intervenţie

”Secţia era nouă – este secţia renovată, de pediatrie – instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica.

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul. Incendiul a fost lichidat.

Raed Arafat: „Incendiul a fost lichidat în trei minute, celelalte pavilioane nu sunt evacuate”
Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.