Incendiu la spitalul din Rovinari. 50 de pacienți și medici au fost evacuați de urgență

Panică la spitalul de Urgență din Rovinari, unde a izbucnit un incendiu. Zeci de persoane, angajați și pacienți, au fost evacuate din clădirea care s-a umplut cu un fum dens.

22 mart. 2024, 15:23
Incendiu la spitalul din Rovinari. 50 de pacienți și medici au fost evacuați de urgență

Aproximativ 50 de persoane, angajaţi şi pacienţi aflaţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Rovinari, s-au evacuat de urgenţă, vineri, după ce un incendiu a izbucnit la un tablou electric. Doi bolnavi care aveau nevoie de îngrijiri de urgenţă, dar care nu au fost afectaţi de incendiu au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Târgu Jiu.

Angajaţi unităţii sanitare au fost primii care au intervenit cu stingătoarele din spital, evitând astfel pericolul de propagare. Incendiul a fost lichidat de către pompieri.

”Din cauza fumului degajat, aproximativ 50 de persoane, angajaţi şi pacienţi s-au autoevacuat. Două persoane (pacienţi) care se aflau în Compartimentul de Primiri Urgente au fost transportate la UPU Târgu-Jiu pentru investigaţiile medicale pentru care se prezentaseră la CPU Rovinari, nefiind afectaţi medical de incendiu”, înformează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Alimentarea cu energie electrică a Spitalului din Rovinari se face doar parţial, în urma incendiului.