Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii au intervenit de urgenţă

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii au fost alertaţi să intervină, după ce în unitatea medicală au ars izolația unor conducte și deșeuri-.

16 apr. 2021, 21:50
Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii au intervenit de urgenţă

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii militari au fost chemaţi de urgenţă deaorece pe casa scării a Spitalului Județean de Urgență Bacău, la etajele superioare, este fum.

„La sosirea forțelor de intervenție s-a constat că fumul provenea dintr-un canal tehnic, cu suprafața de aproximativ 120 centimetri pătrați, prin care trec conductele de termoficare”, transmit pompierii, conform Mediafax.

foto: Desteptarea

Focul a fost lichidat, iar în urma acestui au ars izolația conductelor și deșeuri.

foto: Desteptarea

Din primele informaţii, pompierii spun că nu s-au înregistrat victime și nu s-au evacuat persoane. Militarii vor rămâne la fața locului pentru a se asigura că nu mai există niciun risc.

În urmă cu doar patru zile, trei pacienţi au murit, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat ancheta în cazul celor trei morţi de la Institutul „Victor Babeş”. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai multe persoane, membre ale personalului medical, sunt audiate marţi dimineaţă la Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Tragedie la Spitalul Victor Babeş. Parchetul preia ancheta în cazul celor trei morti din TIR-ul ATI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 ancheta în cazul celor trei pacienţi cu covid morţi la Institutul „Victor Babeş” din Capitală.

Autorităţile au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, luni noapte au fost audiate şapte persoane, printre care managerul spitalului şi personal tehnic. Audierile continuă marţi dimineaţă, la Poliţia Capitalei.

„La data de 12 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic ‘Victor Babeş’ Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani.

„Din primele date a rezultat faptul că, în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unităţii de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncţionalităţi, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor”, arată sursa citată.