Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava. Plan roşu de intervenţie, au fost evacuaţi 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuaţi pacienţii de la mai multe etaje ale unităţii medicale. Au fost evacuaţi în total 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi, fără a se înregistra victime.

03 feb. 2022, 11:22

UPDATE Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava – ”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric (care făcea parte din agregatul de ventilare) cu defecţiuni”, a transmis ISU Suceava.

Reprezentanții ISU susțin că incendiul de la Spitalul Județean din Suceava nu a fost provocat de o neglijență. A fost un scurtcircuit pornit de la un echipament, au explicat ei. Reprezentanții ISU au făcut primele verificări la fața locului și au constatat că incendiul a pornit de la un ventilator. „Un ventilator din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul 4 a funcționat mai mult timp, s-a găsit circuitul deschis. S-a supraîncalzit, a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente s-au aprins și propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul 4”, au explicat reprezentanții ISU.

Aceștia au mai spus că incendiul a fost anunțat în momentul în care un planșeu s-a rupt.

„Nu putem spune că a fost o neglijență, instalația electrică era în verificare și în activitate de mentenanță”, au precizat cei de la ISU, Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul Județean Suceava, la Secția Obstretică-Ginecologie. Au fost evacuați 329 de pacienți, între care 103 copii. Dintre copii, 57 sunt nou-născuți.

Potrivit ISU Suceava, incendiul de la Spitalul Județean s-a manifestat la un salon de la etajul patru. Au fost evacuați 329 de pacienți, de la etajul patru până la etajul nouă. Pacienții au fost relocați în alte secții din spital. Din totalul pacienților evacuați, 102 sunt copii (57 nou-născuți). 40 de pacienți evacuați sunt de la etajul patru”, anunță ISU Suceava. Pentru stingerea incendiului au fost chemate toate forțele din cadrul Detașamentului Suceava și au fost alocate și alte forțe și mijloace de la celelalte subunități din județ.

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuaţi pacienţii de la mai multe etaje ale unităţii medicale. Au fost evacuaţi în total 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi, fără a se înregistra victime.

Incendiu puternic la Mânăstirea Nucet! Flăcări uriaşe au cuprins chiliile. Pompierii din Dâmboviţa intervin de urgenţă

Autorităţile din Suceava au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, la un incendiu care a izbucnit la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, a declarat că flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul unde este secția de Obstetrică-Ginecologie.

”Flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fata locului s-au deplasat toate forţele şi mijloacele de la Detaşamentul Suceava”, a transmis ISU Suceava.
Sursa citată a precizat că incendiul a pornit de la un salon al Secţiei Ginecologie. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

”Prioritatea a fost evacuarea tuturor pacienţilor din zonă şi de la etajele superioare. Au fost evacuaţi 329 pacienţi, de la etajul IV până la etajul IX. Aceştia au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi)”, a mai transmis ISU Suceava.

Incendiu uriaş în Capitală. Arde un depozit cu butelii în Prelungirea Ghencea. E pericol de explozie!
Pompierii au precizat că 40 de pacienţi au fost de la etajul IV, cel la care a izbucnit incendiul.  În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.   ”Incendiul a fost lichidat în 10 minute, dar a fost nevoie de decopertat tot tavanul fals din proximitate pentru identificarea focarelor ascunse. Lucrăm pentru stabilirea cauzei probabile”, a mai precizat ISU Suceava.
Ulterior, Planul Roşu a fost dezactivat. Pacienţii s-au reîntors în saloanele lor iniţiale, mai puţin cei de la etajul afectat de incendiu.