Incendiu la un abator de păsări din China soldat cu peste O SUTĂ de morţi

Un incendiu la un abator de păsări, în nord-estul Chinei, a cauzat moartea a cel puţin 100 de persoane, luni, a anunţat presa oficială.

03 iun. 2013, 06:32

Incendiul, care s-a produs într-o întreprindere de la Dehui, în provincia Jilin, a fost cauzat de un scrutcircuit electric, a anunţat postul public de televiziune CCTV pe contul de Wibo, care a mai precizat că „peste 100 de persoane au fost găsite moarte la locul incendiului”. 41 au fost duse la spital, fiind rănite.

Pompierii se luptau cu focul şi după cinci ore de la izbucnirea incendiului, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

Normele de securitate sunt uneori nerespectate în China, antrenând accidente industriale grave soldate cu morţi, mai ales în mine şi fabrici. Nu se ştie dacă incendiul de la Dehui, din provincia Jilin, avea la origine o problemă legată de aplicarea regulilor de securitate.

Totul s-a petrecut la o întreprindere din provincia Jilin, în care lucrează aproximativ 1.300 de oameni. Potrivit presei chineze, martorii au auzit trei bubuituri înainte de izbucnirea incendiului. Autorităţile susţin că accidentul ar fi fost provocat de un scurtcircuit. Numeroase echipaje de salvare au intervenit de salvare au intervenit la faţa locului, iar poliţiştii au evacuat zona din jurul întreprinderii.