Incendiu la un centru de dezmembrări auto din Timişoara. Fumul, extrem de toxic

Un incendiu a izbucnit, marţi, la un depozit de dezmembrări auto aflat la ieşirea din Timişoara spre vama Moraviţa, iar din cauza fumului gros, care poate fi observat de la mare distanţă, populaţia a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

12 mart. 2019, 12:55

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş au anunţat că incendiul a izbucnit la un depozit de deşeuri industrial reciclabile.

„Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, stivele de deşeuri având 5-6 metri în înălţime. Se intervine cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 ofiţeri şi 15 subofiţeri şi o autospecială de stingere a societăţii Colterm. În acest moment, incendiul este localizat. Se lucrează pentru lichidare. Din cauza degajării mari de fum, recomandăm persoanelor care se află în apropierea zonei afectate să rămână în incinte şi să nu se expună la fum”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş, potrivit news.ro.

Coloana de fum ce se ridică deasupra depozitului de maşini poate fi vazută de la mare distanţă.

Din primele date, se pare că focul a izbucnit în urma unor operaţiuni de tăiere a caroseriilor.

În urma acestui incendiu a fost activat sistemul Ro-Alert.

„Pentru asigurarea protecţiei populaţiei vă recomandăm să rămâneţi în incinte, să închideţi geamurile şi să nu vă expuneţi la fum”, se arată în mesajul trimis prin Ro-Alert.