Incendiu cu degajări mari de fum la un depozit de lacuri şi vopseluri din Vaslui. Prefectul: A fost activat Planul Roşu

Publicat: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 10:59 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 11:46 // Sursa: romaniatv.net

Prefectul de Vaslui, Eduard Popică, a declarat, sâmbătă, că deocamdată nu se pune problema evacuării populaţiei din cauza fumului degajat de incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri, întrucât la măsurătorile Gărzii de Mediu nu s-au relevat depăşiri ale indicilor. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, dar incendiul este localizat şi se intervine pentru stingere cu 11 autospeciale, patru dintre ele fiind din judeţele Iaşi şi Bacău.

Prefectul de Vaslui, Educard Popică, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că deocamdată nu se pune problema evacuării populaţiei din cauza fumului degajat de incendiul de la depozitul de mase plastice şi vopseluri.

"Reprezentanţii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului şi, în urma discuţiei cu ei, nu se pune problema evacuării populaţiei. Senzorii pe care îi au în zonă nu au înregistrat valori care să fie dăunătoare pentru populaţie", a declarat Eduard Popică.

Potrivit acestuia, a fost activat Planul Roşu de intervenţie şi se lucrează cu 11 autospeciale, patru dintre ele venite din judeţele Iaşi şi Bacău.

Prefectul a mai precizat că incendiul a fost localizat şi se intervine pentru lichidare.

Potrivit ultimelor informaţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi din hala în care mai multe firme au închiriate spaţii pentru depozitarea de mase plastice, lemn şi vopselkuri.

Reprezentanţii Prefecturii Vasui au mai precizat că nu se aflau foarte mult persoane în depozit la momentul declanţării incendiului. Toate persoanele au ieşit afară la timp, astfel încât nu există victime.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (ISGU) un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de mase plastice, lacuri şi vopseluri din Vaslui.

Pentru lichidarea incendiului, care se manifestă cu degajări mari de fum, la faţa locului pompierii intervin cu mai multe autospeciale de stingere şi o cisternă cu apă. De asemenea, la locul intervenţiei se află un echipaj de Terapie Intensivă mobila şi unul al Serviciului Judeţean de ambulantă.

Persoanele care se aflau în depozit s-au autoevacuat, iar pompierii au intervenit pentru scoaterea mai multor bunuri din hală.

Pompierii recomandă persoanelor aflate în apropiere să rămână în locuinte până la stingerea incendiului, să evite deplasareaîin zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite.

Citeşte şi Explozie la un mall din Harghita. Peste 70 de persoane se aflau în clădire

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
incendiu incendiu depozit incendiu depozit vopsea incendiu Vaslui Vaslui
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H