INCENDIU la un spital din Arabia Saudită: 31 de MORŢI şi peste 100 de răniţi UPDATE VIDEO

Tragedie în sudul Arabiei Saudite. Un incendiu de proporţii a izbucnit într-un spital. 31 de oameni au murit, iar peste 100 au fost răniţi. 

24 dec. 2015, 08:11
INCENDIU la un spital din Arabia Saudită: 31 de MORŢI şi peste 100 de răniţi UPDATE VIDEO

UPDATE: Un incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi într-un spital din Arabia Saudită a provocat moartea a cel puţin 31 de persoane şi rănirea a peste 100, a anunţat joi Guvernul saudit, citat de Associated Press în pagina online. 

Potrivit oficialilor, focul a izbucnit în saloanele de terapie intensivă ale maternităţii din spital. 20 de echipaje de pompieri au ajuns imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările după câteva ore, potrivit România TV.

Cauza incendiului, care a izbucnit în zona secţiilor de Terapie Intensivă, Maternitate şi Neonatologie, este necunoscută pentru moment, a declarat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile saudite, maiorul Yahya bin Abdullah al-Qahtani.

Incendiul s-a produs la etajul întâi al Spitalului General Jazan, din oraşul Jazan, situat în sudul Arabiei Saudite, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de CNN. Fumul s-a extins rapid în clădirea cu patru etaje.

Flăcările au fost stinse între timp, iar persoanele rănite au fost transferate la alte spitale din zonă, a precizat pe Twitter Agenţia pentru Apărare Civilă, citată de BBC News Online. Aproximativ 21 de echipe ale Apărării Civile au ajutat la stingerea incendiului.

Regatul saudit s-a confruntat anul acesta cu mai multe accidente de amploare, inclusiv prăbuşirea unei macarale, care s-a soldat cu 111 morţi, şi o busculadă la pelerinajul de la Mecca, în urma căreia au murit cel puţin 2.411 persoane, potrivit unui bilanţ întocmit de AP, care este de trei ori mai mare decât bilanţul oficial.