Incendiu puternic în Afumaţi. A ars un depozit de aproape 4.000 de metri pătrati. A fost transmis un mesaj RO-Alert

Incendiul violent s-a declanșat la o hală de materiale plastice din Afumați în timpul nopții. Paznicii care păzeau depozitul de 4000 de metri pătrați au observat flăcările și au alertat imediat Pompierii. Din cauza fumului dens și toxic, aceștia au emis mesajul RO-Alert pentru populația din zonă. Pompierii intervin din exterior, întrucât hala metalică se poate prăbuşi. 

27 dec. 2019, 05:57

Pompierii ISU Bucureşti – Ilfov intervin vineri dimineaţă pentru stingerea unui incendiu în localitatea Afumați, județul Ilfov. Peste 150 de pompieri cu 25 de autospeciale de stingere, patru autoscări, doua autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD sunt la locul intervenției.

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis un mesaj RO-Alert şi cere populaţiei să permită accesul autospecialelor şi să se ferească de fum.

„Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”, a fost mesajul transmis.

Intervenţia pompierilor este dificilă, din cauza suprafeţei mari, dar şi din cauza halei metalice care se poate prăbuşi. De altfel, unul dintre pereţi s-a prăbuşit în interior, iar pompierii intervin doar de afară pentru localizarea incendiului. 

Pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi lucrează pentru stingere, dar operaţiunea va fi de durată. 

Hala a ars în totalitate. Echipajele de intervenție au avut nevoie de suplimentarea rezervelor de apă pentru a putea face față incendiului. Din fericire nu există victime. Până la această oră nu se cunoaște cauza acestui incendiu, însă Pompierii au declanșat deja o anchetă.