Incendiu puternic în Delta Dunării: ard sute de hectare de papură şi stuf VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit luni seara în Delta Dunării, unde ard papură şi stuf pe o suprafaţă de peste 150 de hectare.

06 feb. 2023, 22:50
Incendiu puternic în Delta Dunării: ard sute de hectare de papură şi stuf VIDEO

Circa 150 de hectare de vegetaţie ard, luni seara, în apropiere de oraşul Sulina, Delta Dunării, iar salvatorii Pichetului de Pompieri Crişan intervin cu două ambarcaţiuni pentru limitarea flăcărilor.

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crişan intervin luni seara cu două ambarcaţiuni pentru limitarea incendiului de vegetaţie uscată şi palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina.

Un tren care transporta o substanţă chimică a deraiat şi a provocat un incendiu uriaş VIDEO

Incendiul a fost monitorizat de către agenţii ARBDD, iar în urma evaluării, până la acest moment, nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă.

„Cinci subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan asigura măsuri de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor dar şi pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecţie cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, informează ISU Tulcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea aduce aminte cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acţiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viaţa locuitorilor, a habitatelor naturale şi pentru bunurile oamenilor.

Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime. Potrivit salvatorilor, misiunea este una dificilă din cauza vântului care bate cu putere.

Incendiu la o rulotă de tip fast food, în urma unei explozii provocate de o butelie pe gaz. Cinci victime au suferit arsuri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri.