Incendiu puternic în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Zeci de pompieri au intervenit să stingă focul

Un incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază, în aria protejată Geoparcul Platoul Mehedinţi. Peste 40 de pompieri şi 19 jandarmi au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Operaţiunea a fost dificilă din cauza terenului accidentat.

31 iul. 2013, 18:40
Incendiu puternic în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Zeci de pompieri au intervenit să stingă focul

Incendiul puternic a izbucnit în apropierea unei păduri de pin din localitatea mehedinţeană Cireşu. Din cauza terenului accidentat, a fost nevoie de intervenţia a peste 40 de pompieri şi 19 jandarmi pentru lichidarea flăcărilor, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, plutonier Ramona Nistor, iniţial, la faţa locului fuseseră trimişi 28 de pompieri care au intervenit cu lopeţi pentru localizarea incendiului. Întrucât focul se manifesta între doi versanţi din apropiere de localitatea Cireşu, în jurul orei 18.00, s-a cerut suplimentarea numărului de pompieri, precum şi intervenţia jandarmilor.

Astfel, în zonă au fost trimişi 15 pompieri şi 19 jandarmi care au intervenit cu sape şi lopeţi pentru stingerea incendiului. La faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.

Incendiu a fost stins, însă au ars trei hectare de vegetaţie uscată şi şase hectare de mărăcinişuri. Din fericire nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, scrie Agerpres.

În context, reprezentanta ISU Mehedinţi a mai arătat că autorităţile judeţului vor efectua cercetări în vederea depistării cauzelor care a provocat incendiu şi cine se face vinovat de producerea acestuia.

Citeşte şi Carambol cu şase maşini pe autostrada Arad-Timişoara, din cauza unui incendiu de vegetaţie