Incendiu puternic în Iaşi. Femeie intoxicată cu fum, resuscitată în stradă

Incendii violente la două blocuri din Iași. Mai multe apartamente au fost mistuite de flăcări, iar o femeie intoxicată cu fum a fost resuscitată în stradă. Şi în Tulcea o explozie a distrus un apartament.

12 apr. 2021, 15:03
Incendiu puternic în Iaşi. Femeie intoxicată cu fum, resuscitată în stradă
Incendiu puternic în Iaşi. Femeie intoxicată cu fum, resuscitată în stradă

Incendiu puternic în Iaşi. Mobilizare impresionantă de forțe la un bloc din cartierul Tătarași din Iași după ce mai multe apartamente au fost mistuite de flăcări. Focul ar fi pornit de la apartamentul situat la ultimul etaj și s-a propagat la cel puțin alte patru imobile.

Incendiu puternic în Iaşi. Zeci de persoane evacuate

Citeşte şi Incendiu puternic în Craiova, la firma de piscine a lui Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor

Zeci de persoane au fost imediat evacuate în stradă, iar pompierii au intervenit și din exterior, dar și din interior. Vecinii povestesc că un copil care se afla singur acasa a ieșit în scară și a strigat după ajutor.

„La ora 10.50 a fost primit un apel prin apel unic de urgenţă 112. De urgenţă au fost au fost deplasate la locul evenimentului, în Tătăraşi, la un incendiu. Iniţial a fost anunţat un incendiu la etajul 7. Ajunşi la locul intervenţiei au fost deplasate 4 autospeciale de stingere, 2 autoplatforme, 2 cisterne, inclusiv grupa operativa şi o autospecială pentru victime multiple, echipajul de terapie intensivă. Ajunşi la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu flacăra pe o tubulatură de aer la etajul 7. Din nefericire, acesta s-a extins la etajul 8, inclusiv la etajul 4 şi 3. Nu au fost victime înregistrate la incendiul din Tătăraşi. Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire”, au transmis reprezentanţii ISU Iaşi.

Incendiu puternic și la un apartament din cartieri Dacia. O femeie de 60 de ani a fost prinsă în flăcări, iar pompierii au găsit-o în stop cardio-respirator. Medicii au reușit să o resusciteze, însă starea ei rămâne critică.

O altă femeie a suferit un atac de panică și a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale.

Citeşte şi Incendiu la Spitalul din Cavnic. 71 de persoane au fost evacuate VIDEO

Şi în Tulcea o explozie puternică a distrus un apartament. Pompierii s-au mobilizat imediat la fața locului și din fericire nimeni nu a fost rănit. Pagubele sunt majore, în apartament nu se mai poate practic locui.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un incendiu urmat de o explozie, la un apartament situat la etajul II, într-un bloc de locuinţe din municipiul Tulcea. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de primă intervenţie, două autospeciale de stingere şi 12 pompieri. În interior nu se afla nicio persoană, salvatorii au evacuat două persoane din apartamentele apropiate, iar alte trei s-au autoevacuat”, a transmis ISU Tulcea.

Conform sursei citate, echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean prezent la faţa locului a acordat primul ajutor unei femei care prezenta un atac de panică, fără a se impune transportarea acesteia la spital.

Cauza probabilă a producerii incendiului este un scurtcircuit electric.