Incendiu puternic în Neamț. Un bebeluș de 5 luni a murit, alți trei minori au fost evacuați

Un incendiu puternic a avut loc într-o locuință din localitatea Bălușești, județul Neamț. Cel mai probabil totul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă. Un copil de cinci ani a murit din cauza arsurilor.

18 ian. 2021, 20:35
Incendiu puternic în Neamț. Un bebeluș de 5 luni a murit, alți trei minori au fost evacuați

Incendiu puternic în Neamț. Pompierii din Neamț au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bălușești, comuna Icușești. La fața locului s-au deplasat pompierii cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM, conform stiri-neamt.ro.

Citește și: Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Peste 30.000 de persoane, imunizate anti-COVID

Pompierii voluntari din cadrul SVSU Icușești au localizat incendiul care s-a manifestat în interiorul unei camere dintr-o locuință, cu degajare mare de fum. În interiorul camerei erau trei copiii minori, aceștia au fost evacuați de mama lor până la sosirea forțelor de intervenție.

Incendiu puternic în Neamț. Forțele de intervenție au găsit la fața locului un sugar de 5 luni în stop cardio-respirator, cu arsuri la nivelul membrelor inferioare. Din păcate, copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Românii care se vaccinează anti-COVID scapă de carantină

Persoanele care au fost vaccinare cu a doua doză a vaccinului anti-COVID nu mai trebuie să stea în carantină, în cazul în care intră în România la mai mult de 10 de zile de la a doua vaccinare. Aceeaşi regulă se aplică şi persoanelor considerate contact direct cu un pacient infectat cu COVID-19.

Românii care se vaccinează anti-COVID scapă de carantină. Aceasta este decizia aprobată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;