Incendiu puternic într-un bloc din Satu Mare. Două persoane au fost intoxicate cu fum, iar mai multe au fost evacuate de urgenţă

Un număr de 17 persoane au fost evacuate dintr-un bloc din municipiul Satu Mare, dintre care două, intoxicate cu fum, au fost transportate la spital, în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, într-un apartament, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ''Someș'', Adriana Pop.

03 nov. 2017, 09:26
Incendiu puternic într-un bloc din Satu Mare. Două persoane au fost intoxicate cu fum, iar mai multe au fost evacuate de urgenţă

Conform acesteia, detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apa și spumă, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru la înălțime, un echipaj de prim ajutor calificat SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare.

„La momentul sosirii forțelor de intervenție, se degaja o mare cantitate de fum din apartament și ardeau materialele combustibile dintr-o încăpere. S-a intervenit prompt pentru evacuarea a doi barbați, proprietari ai apartamentului și s-a reușit lichidarea rapida a incendiului, împiedicându-se astfel propagarea acestuia la restul încăperilor sau la apartamentele învecinate. Ceilalți locatari din bloc (15 persoane) s-au autoevacuat. Cele două persoane aflate în apartament la momentul producerii incendiului erau în stare de conștiență și au primit îngrijiri medicale, întrucât erau intoxicate cu fum, iar una dintre acestea prezenta o arsura de gradul doi în zona membrului superior. Ulterior, victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare”, a precizat sursa citată.

În urma incendiului au ars mobilierul, materialele textile și aparatura electrocasnică aflate în încăperea afectată de foc și s-au degradat parțial mobilierul, zugrăveala și tencuiala din apartament.

„Cauza probabila a producerii incendiului a fost aprinderea unei grămezi de hârtii și cartoane în interiorul locuinței, de către o persoană iresponsabilă”, a afirmat Adriana Pop.

Citeşte şi Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. O persoană a fost rănită, iar alte 20 au fost evacuate de urgenţă