Două incendii puternice într-un cămin studenţesc din Bucureşti VIDEO

Două incendii puternice au izbucnit, miercuri după-amiaza și miercuri seara, într-un cămin al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, situat la Podul Izvor din Capitală. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

06 apr. 2016, 13:30

Primul incendiu a izbucnit, miercuri după-amiaza, într-o cameră din cămin și a afectat 20 de metri pătrați, însă principala problemă a fost fumul care s-a degajat către partea superioară a clădirii. Potrivit b365.ro, la fața locului au fost aduse 5 autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare, două ambulanțe SMURD și una de la SABIF.

Două tinere au avut nevoie de îngrijire medicală. Medicii sosiţi la faţa locului le-au administrat oxigen prin mască. Una dintre ele a refuzat transportul la spital. În jurul orei 15.55, incendiul a fost lichidat.

Vezi şi: O studentă a fost găsită moartă în căminul din Agronomie

Al doilea incendiu a izbucnit miercuri seara, la o clădire situată pe Splaiul Independenței, în spatele căminului studențesc ce aparține Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.

Zece persoane au fost intoxicate cu fum. Toate victimele sunt în stare stabilă și au fost transportate la spitalele Universitar și Floreasca.

La faţa locului s-a intervenit cu 13 ambulanțe SMURD, patru mașini de stingere, o autoscară și un detașament special de salvatori. Incendiul a fost lichidat la scurt timp, dar s-a produs cu flacără violentă.

Focul a izbucnit într-o cameră a clădirii și a avut o ușoară propagare la o altă cameră.