Incendiu puternic la o biserică din judeţul Bacău. Există pericolul extinderii focului la cimitirul din apropiere. UPDATE: Lăcaşul de cult a ars în totalitate

O biserică din localitatea Mărăşti, sat Filipeni, judeţul Bacău a fost cuprinsă de flăcări. Biserica este situată în incinta cimitirului, astfel că există riscul extinderii flăcărilor la crucile din jur.

28 oct. 2022, 14:00

UPDATE: Biserica din localitatea Mărăşti, comuna Filipeni, a fost distrusă în totalitate de incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă, a anunţat ISU Bacău. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 160 metri pătraţi la biserică şi 16 metri pătraţi la clopotniţă.

În jurul orei 11,00 incendiul a fost lichidat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime„, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spaţii deschise.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Incendiu biserică judeţul Bacău. Flăcările se manifestă cu violenţă, 7 autospeciale sunt la faţa locului.

Pagina de Facebook Bacău Informaţii  a publicat mai multe detalii, dar şi fotografii de la icnendiul mistuitor.

Incendiu la biserica din comuna Filipeni, sat Marasti/Se deplaseaza 3 ASAS, 1 ASII, 1 APIC. A fost anuntat SVSU si disp. Delgaz Grid. La locul interventiei se deplaseaza 1 APIC/Se mai deplaseaza 1 AFzM de la Det. Moinesti 2 subof si SVSU Gaiceana/La locul interventiei se deplaseaza si Grupa Operativa de la ISU Bacau formata din 1 ofiter si 2 subofiteri cu 1 APIC.