Incendiu puternic la o garsonieră din Botoşani. 23 de persoane, dintre care 12 copii, evacuate de urgenţă

Zeci de persoane au fost evacuate, marţi dimineaţă, dintr-un bloc din orașul Săveni, județul Botoșani, după ce o garsonieră a fost cuprinsă de flăcări. Proprietara a aprins o lumânare în bucătărie și a plecat de acasă, deși cei trei copiii ai ei au rămas în locuință. Din fericire, micuții au fost scoși din casă înainte de sosirea pompierilor, dar au fost duși la spital pentru că au suferit atacuri de panică.

18 aug. 2020, 07:35

„Proprietara, mama a trei băieţi de 7, 9 şi 10 ani, a aprins o lumânare în bucătărie şi a plecat de acasă, chiar dacă în locuinţă erau copiii ei. O parte dintre materialele combustibile s-au aprins de la flacăra lumânării, degajând mult fum. Cei trei copilaşi au fost scoşi din garsoniera cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor la faţa locului şi transportaţi la spital cu atac de panică”, a afirmat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, dar şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

„La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului ardeau bunurile din bucătărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie”, a mai precizat Dorina Lupu.

Din imobil au fost evacuate 23 persoane, dintre care 12 erau copii.

Citeşte şi Incendiu în apropiere de Capitală. Sunt degajări mari de fum şi miros înţepător. Mesaj Ro-ALERT, emis