Incendiu puternic la o piaţă agroalimentară din Arad

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la o piaţă agroalimentată din oraşul Arad, pompierii reuşind să stingă flăcările după aproximativ două ore. Oamenii au reuşit să se autoevacueze, astfel că nu au fost înregistrate victime. Piaţa nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform unui anunţ postat la intrare chiar de societatea care administrează pieţele municipalităţii.

16 mart. 2018, 10:47
Incendiu puternic la o piaţă agroalimentară din Arad

Un incendiu a izbucnit la o gheretă în care se preparau langoşi, aflată în interiorul pieţei agroalimentare „Aurel Vlaicu” din zona Lebăda, din oraşul Arad, cel mai probabil după ce uleiul încins a luat foc.

Potrivit Mediafax, imediat, flăcările s-au extins şi la acoperişul pieţei, care era din plastic, astfel că a ars o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, iar un fum gros şi negru a acoperit cartierul. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

„Oamenii au reuşit să se autoevacueze, dar a rămas marfa toată acolo, în piaţă. Piaţa se află între blocuri, iar în jurul ei erau maşini parcate, ale persoanelor care locuiesc în zonă, şi era un pericol de a se extinde flăcările la autoturisme, dar am reuşit să-l izolăm, fără să se extindă. Am intervenit cu trei autospeciale de stingere, o autospecială SMURD, o autospecială de primă intervenţie, doi ofiţeri şi 13 subofiţeri. Intervenţia a durat aproximativ două ore, incendiul a fost stins”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Vezi şi: Incendiu puternic la Broşteni. Acoperişul unui complex comercial a luat foc

Pe o plăcuţă instalată la intrarea în piaţa agroalimentară distrusă de flăcări scrie: ”Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu!”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că plăcuţa informativă a fost montată de către reprezentanţii SC ”Târguri, Oboare, Pieţe Arad”, aflată sub autoritatea Primăriei.

”La ISU nu a fost depusă până în prezent documentaţie pentru autorizaţia de securitate la incendiu”, a precizat Pleşca.

Directorul societăţii, Stelian Nistor, a declarat pentru News.ro că dosarul pentru autorizare era în lucru şi urma să fie depus la ISU.

”Piaţa era în curs de autorizare, dosarul este în mare parte făcut, avem  certificatul de urbanism, avizele necesare de la toate instituţiile abilitate, studiul de fezabilitate şi raportul de specialitate privind soluţiile tehnice ce trebuie adoptate pentru securizarea locului. Până la autorizare, am afişat plăcuţa la intrare, aşa cum cere legea”, a spus Nistor.