INCENDIU PUTERNIC la un depozit cu reziduuri periculoase din Braşov VIDEO

Incendiu de proporţii în judeţul Braşov. Un depozit cu reziduuri periculoase a fost cuprins de flăcări. Două hale pline cu vopseluri şi solvanţi au sărit în aer. Pompierii au intervenit cu 20 autospeciale.

19 oct. 2014, 05:24
INCENDIU PUTERNIC la un depozit cu reziduuri periculoase din Braşov VIDEO

Peste 100 de pompieri şi voluntari s-au chinuit mai bine de 10 ore să stingă flăcările care au izbucnit la un depozit cu reziduuri periculoase din Braşov, potrivit România TV. Incendiul s-a produs, sâmbătă seara, în urma unui scurtcircuit. Focul s-a aprins rapid din cauza reziduurilor din interior, iar două hale în care erau butoaie pline cu vopseluri, uleiuri şi solvanţi au sărit în aer.

Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi a ars tot, iar flăcările au atins câţiva metri înălţime. Operaţiunea pompierilor a fost extrem de dificilă. Fiind vorba despre reziduuri de magneziu, flăcările nu au putut fi stinse cu apă sau spumă, ci doar cu nisip sau praf de ciment.

Intervenţia a fost periculoasă, a trebuit să intervenim repede. Era foarte mult material combustibil, material lemnos şi am reuşit să localizăm incendiul„, a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt la ISU Braşov.

Depozitul se află la 200 de metri de şoseaua care leagă Râşnov de Predeal, iar din cauza fumului gros, poliţiştii au monitorizat circulaţia. Din fericire, când a izbucnit focul, nu se afla nimeni în depozit.

Citeşte şi: INCENDIU PUTERNIC la o pizzerie din Timişoara. Clienţii, evacuaţi de urgenţă VIDEO