Incendiu puternic la un spital. Flăcările au izbucnit într-o cameră de depozitare din incinta unităţii medicale

Un incendiu a izbucnit într-o cameră de depozitare. Incidentul a avut loc la finalul weekndului acesta şi s-a petrecut la orele prânzului, în Johannesburg.

20 apr. 2021, 17:13
Incendiu puternic la un spital. Flăcările au izbucnit într-o cameră de depozitare din incinta unităţii medicale

Incendiu puternic la un spital.  Luni încă se demara o anchetă despre cauza incendiului de la spitalul Charlotte Maxeke din Johannesburg și care a fost motivul de la cares-a declanșat. Ofițerii anchetei de incendiu au preluat locul.

Incendiu puternic la un spital. Flăcările au izbucnit într-o cameră de depozitare din incinta unităţii medicale

Incendiul a izbucnit într-o încăpere de depozitare chiar înainte de prânz vineri și a izbucnit mai târziu. Nu au fost raportate decese sau răni, dar peste 700 de pacienți au fost mutați în alte spitale provinciale. Ancheta despre cauza incendiului de la spitalul Charlotte Maxeke se desfăşoară sub privirile experţilor.

Sâmbătă, premierul Gauteng, David Makhura, a anunțat că nu a fost detectat nicio defecţiune. Kwara Kekana, reprezentant al departamentului de Sănătătate a declarat: „În prezent, cazul a fost predat ofițerului de siguranță pentru începerea anchetei cauzei incendiului”.

Cu spitalul închis acum timp de șapte zile, agenții de securitate stau la intrarea principală a spitalului pentru a direcționa pacienții către alte departamente.

Kekana a mai spus că toate cadavrele din morgă au fost mutate într-un alt loc: „Toate cadavrele de la morgă au fost transportate la Spitalul de Boli Tropicale Sizwe din Edenvale”.

Un incident similar a avut loc zilele trecute şi în România. Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii au fost alertaţi să intervină, după ce în unitatea medicală au ars izolația unor conducte și deșeuri. Pompierii militari au fost chemaţi de urgenţă deaorece pe casa scării a Spitalului Județean de Urgență Bacău, la etajele superioare, este fum.

„La sosirea forțelor de intervenție s-a constat că fumul provenea dintr-un canal tehnic, cu suprafața de aproximativ 120 centimetri pătrați, prin care trec conductele de termoficare”, transmit pompierii, conform Mediafax.

Din primele informaţii, pompierii spun că nu s-au înregistrat victime și nu s-au evacuat persoane. Militarii vor rămâne la fața locului pentru a se asigura că nu mai există niciun risc.

În urmă cu doar patru zile, trei pacienţi au murit, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat ancheta în cazul celor trei morţi de la Institutul „Victor Babeş”. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai multe persoane, membre ale personalului medical, sunt audiate marţi dimineaţă la Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Incendiu la spital Covid din India: patru persoane au murit pe loc